8 Ocak 2012 Pazar

İkili Opsiyon Ticareti Nedir?

İkili opsiyon ticareti, tüm dünyada yaygın olarak uygulanan ve ülkemizde de forex ticaretinin yerini almaya başlayan bir ticaret şeklidir. Temel olarak ikili opsiyon ticareti, yatırımcı tarafından seçilen aktifin, opsiyon kontrat dolum süresinin sonunda hangi yönde ilerlemiş olacağının ön görülmesine dayanır.

İkili opsiyon ticaretine başlamanın ilk adımı size uygun bir ikili opsiyon brokerı seçmektir. İkili opsiyon işlemlerinizin tamamını seçmiş olduğunuz ikili opsiyon brokerı üzerinden gerçekleştirmeniz gerekmektedir. Her ikili opsiyon brokerı size yatırımınızın bir bölümünü korumaktan yüksek bonus seçeneklerine kadar bir çok çeşitli alternatif sunmaktadır. Bu sebeple işlem yapacağınız ikili opsiyon brokerını iyi seçmelisiniz.

İkili opsiyon ticareti oldukça avantajlı bir ticaret yöntemidir. İkili opsiyon ticaretinin avantajlarını şu şekilde sıralayabiliriz:

  • Risk faktörü diğer ticaret yöntemlerine göre oldukça azdır.
  • Düşük bütçeli yatırımları destekler. İkili opsiyon ticareti yapmaya başlamak için yüksek miktarda bir sermayeye ihtiyaç duymazsınız.
  • Seçmiş olduğunuz ikili opsiyon brokerına göre zarar etme durumunuzda yatırımınızın tamamını kaybetmezsiniz.
  • İkili opsiyon ticaretinden elde ettiğiniz gelirin tamamı size aittir.
  • İkili opsiyon ticaretinizi gerçekleştirebileceğiniz tamamen Türk ikili opsiyon brokerları mevcuttur.
  • Kaldıraç gibi yüksek risk taşıyan ticaret yöntemleri yoktur, bu yüzden yatırdığınızdan fazlasını kaybetme riskine girmezsiniz.
  • İkili opsiyon işlemlerinden elde edeceğiniz kâr minimum %72, maksimum da%85'tir. 
  • Kısa opsiyon süreleri sayesinde en az 1 saat içinde yatırımlarınızı kâra dönüştürebilirsiniz.
  • Evden para kazanmak için çok uygun bir yöntemdir. İnternete bağlı her bilgisayardan, herhangi k bir yazılıma ihtiyaç duymadan ikili opsiyon ticaretinizi gerçekleştirebilirsiniz. 
  • Kullanımı çok kolaydır. Sadece iki tuş ile opsiyon satın alabilir ve kâr etmeye başlayabilirsiniz.
İkili opsiyon ticaretinde bulunan risk faktörü her ticaret şeklindeki risk faktörü ile aynıdır. Her yatırım belirli bir ornda risk içerir ve ikili opsiyon ticaretinin riski oldukça düşüktür. İyi bir piyasa analizi ve öngörü ile oldukça yüksek getiriler elde etmeniz hiç de imkansız değildir.

Özetlemek gerekirse, ikili opsiyon ticaretinize başlamak için:
  1. İşlem yapacağınız ikili opsiyon brokerını seçin. (Tamamen Türk bir broker arıyorsanız Vopsiyon, uluslar arası ve Türkçe hizmet veren bir broker arıyorsanız da 24 Option ikili opsiyon brokerlarını tavsiye ederim.)
  2. Hangi ikili opsiyon türlerini satın alacağınızı belirleyin. (Bu işlemi yapmadan önce mutlaka piyasa analizlerini okumanızı tavsiye ederim.)
  3. Yatırımınızı yapın.
Şimdilik hepsi bu kadar. İkili opsiyon ticareti hakkında daha birçok yazıyı siz değerli yatırımcılar için yazıp ikili opsiyon ticaretinin Türkiye'de daha gelişmesine katkıda bulunmaya çalışacağım.

Bol kazançlar ve başarılar dilerim.

2 yorum:

  1. ikili opsiyon nedir sorusuna verilen en detaylı cevaplardan bir tanesi olmuş. Tebrik ederim. Bu servisi sunan aracı kurumlar hakkında da bilgi edinmiş oldum. Detaylı bir şekilde incelememe yardımcı oldunuz. Türkiye'de bu yatırım imkanının çok gelişeceğine inanan bir kişi olarak, bu kadar iyi ve kaliteli bilgiye ulaşabildiğime memnun oldum.

    YanıtlaSil
  2. Bu ikili tradong hakkında burada paylaştık çok iyi bir bilgi bu. şimdi bir gün daha ve daha popüler hale geldi ve ben burada bu web sitesini ziyaret possivbel çevrimiçi field.it emin için bir şeyler yapacağını düşünüyorum
    ikili opsiyon. mümkünse bu konuda daha fazla bilmek mutluluk.

    YanıtlaSil